PROJECT: Cancer Center Living Room
TYPE: Interior Renovation
SIZE: 1,200 sq.ft.
CLIENT: Sierra Nevada Hospital
CONTRACTOR:
LOCATION: Grass Valley, CA
STATUS: Completed, summer 2006

The Cancer Center “Living Room” consolidates and expands the waiting areas of Oncology and Radiation Treatment. Glass walls flanking the space provide views of the Sierras at one end and the community maintained garden in the existing courtyard at the other.
Walls perpendicular to the glass include a media area for patient use and an art wall for changing exhibits from local artists. An undulating wood ceiling with random spotlights connects inside to outside, echoing the existing trellising of the courtyard. The expansion project also includes a new changing area, patient toilet and family conference room for the Cancer Center.

PROJECT TEAM: Charles Ackerley, Terri Walker, Clare Hyland